Energie Topdeal

Energie Topdeal is een product van Just  Walk BV in samenwerking met de grote energieleverancier E.ON. In 2007 betrad Just Walk BV de energiemarkt, ontstaan uit het telefonielabel Orange. Daaruit vloeide het bedrijf Just Walk BV voort, dat zich hard maakt voor een eigen filosofie met unieke en voordelige aanbiedingen.

Klantgerichtheid staat voorop bij Energie Topdeal. Meer dan 30 medewerkers staan klaar om de klant verder op weg te helpen. Inmiddels hebben al tienduizenden klanten gebruikgemaakt van de producten van Energie Topdeal.

Samen met E.ON
Energie Topdeal levert energieproducten met ondersteuning van het energiebedrijf Europa. E.ON zag het levenslicht in 1941 en heeft inmiddels ruim 26 miljoen klanten wereldwijd. In Nederland maken zo’n 350.000 klanten gebruik van de energieproducten van E.ON.

Energie Topdeal werkt samen met  E.ON aan de verbetering van energieproducten en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt. Energie Topdeal levert uitsluitend duurzame energie en helpt ondernemers met de ondersteuning van het proces van verduurzaming.

Energiecontract afsluiten
Energie Topdeal is een kleine speler op de Nederlandse energiemarkt en kan daardoor zijn prijzen laag houden. Daardoor kunnen consumenten tot enkele honderden euro’s per jaar op hun energierekening besparen.

Dong Energy

Dong Energy is een Nederlandse energiemaatschappij die het vertrouwen dat consumenten kwijtraakten in hun energiemaatschappij sinds de vrijgave van de energiemarkt, weer wil herstellen. Volgens Dong Energy is het sinds de vrijgave moeilijk om een goede energieaanbieder te kiezen. 60 procent van alle Nederlanders wantrouwt zijn energieleverancier. Dong Energy probeert op dat gebied het verschil te maken en meer duidelijkheid te scheppen aan zijn klanten.

Duidelijkheid
Die duidelijkheid wordt bij Dong Energy geboden dankzij duidelijke producten, tarieven, afspraken en contracten. De klantvriendelijke klantenservice reageert direct en heeft ook echt verstand van zaken.

Als Dong Energy acties houdt, gelden die acties voor zowel nieuwe klanten als bestaande klanten. Daardoor besparen alle klanten bij Dong Energy op hun energierekening. Dat is namelijk wel zo duidelijk.

Duurzame energie
Deze energieleverancier heeft de verduurzaming van energie hoog in het vaandel staan. Zij investeren dan ook flink in eigen duurzame energieopwekking. Zo is Dong Energy in het bezit van het grootste windmolenpark op zee en worden er geen kolencentrales meer gebouwd namens Dong.

Het doel van Dong Energy is om in de toekomst 85 procent van alle geleverde energie op een duurzame manier op te wekken. Het maakt dan niet meer uit of de klant kiest voor het PuurStroom-pakket of niet.

Niet groot
Omdat Dong Energy niet de grootste energieleverancier is, kunnen zij zich flexibel opstellen en slagvaardig actie ondernemen. Zo vaart de energieleverancier een eigen koers met jonge en gedreven medewerkers.

Door jongen gedreven medewerkers aan te nemen, groeit het enthousiasme binnen Dong Energy. Niet voor niets is de slogan van Dong Energy: “Dat is dan duidelijk.”

Electrabel

Electrabel is onderdeel van GDF SUEZ Energie Nederland. Volgens Electrabel is het vanzelfsprekend dat een aanbieder van energie een uitstekende service, goede bereikbaarheid en aantrekkelijke tarieven hanteert.

GDF SUEZ Energie
Doordat Electrabel onderdeel is van GDF Suez Energie heeft het de betrouwbaarheid van de grootste energieproducent van Nederland. Toch profiteert de klant van lage tarieven en de klantvriendelijkheid van een regionale energieaanbieder.

Eén van de voordeligste aanbieders
Uit onderzoek van onder anderen de Consumentenbond blijkt dat deze aanbieder één van de voordeligste energieleveranciers is. Ook onafhankelijke prijsvergelijkingen wijzen dat uit. In 2010 werd Electrabel verkozen tot de klantvriendelijkste energieleverancier.

DrieJaarVast
Electrabel biedt het product ‘DrieJaarVast’ aan. Daarbij kan de klant voor drie jaar het tarief van de energie vast laten zetten. Het contract duurt echter geen drie jaar; deze kan op ieder gewenst moment opgezegd worden. Aan opzeggen zijn geen kosten verbonden.

Door het tarief vast te zetten profiteert de klant van een scherp tarief en zijn er in de komende drie jaar geen prijsstijgingen. Via ‘JouwElectrabel’ kan de klant eenvoudig haar energiezakenregelen wanneer het uitkomt. Daarnaast heeft groene stroom bij Elektrabel dezelfde prijs als gewone stroom.

Van grijze naar groene stroom
Wie grijze stroom afneemt bij Electrabel kan op ieder moment kosteloos overstappen naar groene stroom. Het tarief verandert daarin niet.

Groene stroom komt bij deze aanbieder gegarandeerd voor uit duurzame energiebronnen, waaronder wind, zon, water en biomassa. Op de jaarafrekening staat dan het stroometiket. Daar staat precies op vermeld welke bronnen er gebruikt zijn bij het opwekken van de energie. Dit stroometiket is een officieel document, welke door de overheid gecontroleerd wordt. Zo weet u zeker dat de groene stroom van Electrabel écht groen is.

BudgetEnergie

BudgetEnergie ambieert de beste online aanbieder van energie te zijn. Het bedrijf stelt als groene prijsvechter consumenten en kleine ondernemers in staat om stroom en gas online in te kopen. BudgetEnergie levert 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas.

Zekerheid in de prijs
Deze energieaanbieder biedt blijvend lage tarieven. Dat doet men door de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom wordt er bij voorkeur via mail en internet met klanten gecommuniceerd. Omdat BudgetEnergie vrij nieuw is, hebben ze geen ‘erfenis uit het verleden’.

BudgetEnergie maakt geen marge op stroom- en gastarieven. Per klant is vastgesteld wat het brutomarge is. Deze bestaat altijd uit enkel het vastrecht, waardoor de maatschappij altijd dezelfde marge per klant ontvangt.

Daarnaast stimuleert BudgetEnergie de afnemers van energie om slimmer met stroom om te gaan. Door minder energie te verbruiken kan er flink bespaard worden.

Twee verschillende soorten contracten
BudgetEnergie biedt twee verschillende soorten contracten aan: een één-jarig en een driejarig contract. Met het contract van één jaar kunt u na een jaar overstappen naar een andere aanbieder. Dat contract kost maandelijks 4 euro meer dan het 3-jarig contract, waarbij u 3 jaar lang de lage tarieven van het 1-jarig contract betaalt.

De klantenservice
Het telefoonnummer voor de klantenservice van BudgetEnergie is gratis. Ook zijn er geen keuzemenu’s of lange wachttijden. U krijgt bij contact met de klantenservice altijd direct een medewerker te spreken.

Groene stroom
Groene stroom verschilt niet van ‘grijze stroom’. In Nederland is het elektriciteitsnet een mix van groene stroom en normale stroom. BudgetEnergie streeft er naar om 100% van haar groene stroom uit Nederland te halen. Helaas is er nog te weinig groene stroom in Nederland waardoor deze aanbieder een groot deel van de groene stroom uit het buitenland importeert. Overigens doet dat niets af aan de prijs/kwaliteitverhouding en blijft her haar slogan eer aan doen: “De Groene Prijsvechter van Nederland!”

Oxxio

Oxxio is een energieleverancier die ontstaan is na een samenwerking tussen drie verschillende energieleveranciers. Sinds maart 2011 is Oxxio in de vertrouwde handen van energieaanbieder Eneco. Deze aanbieder levert uitsluitend groene energie aan zijn klanten. Volgens Oxxio hoeft duurzame energie niet meteen te betekenen dat het ook erg prijzig is. Deze energieaanbieder probeert om groene stroom en gas aan te kunnen bieden zonder dat de prijs meteen erg hoog wordt.

Slimmer
In de visie van Oxxio moeten energieaanbieders slimmer met energie omspringen. Dankzij een voordelige inkoop van groene energie houdt Oxxio de prijs van energie laag. Dit voordeel is merkbaar door klanten.

Klanten moeten niet alleen besparen op de energierekening, maar zich ook bewust worden de effecten die de energieconsumptie heeft op het milieu. Daarom probeert deze energieaanbieder zijn energieproducten voortdurend te verbeteren. Als het aan Oxxio ligt, kunnen deze producten maar op één manier verbeterd worden: goed naar de klant luisteren en hiervan leren.

Goed voor iedereen
Oxxio is goed voor iedereen, ook voor het milieu. De energieaanbieder levert enkel 100% groene stroom. In 2010 werd al het geleverde groene stroom opgewekt door water als energiebron te gebruiken. Er werd tijdens het proces geen gebruikgemaakt van kernafval. Kernafval is voor het milieu. Ook wordt er tijdens het proces geen CO2 uitgestoten.

Ook met kinderhulpprojecten als ‘Oxxio4kids’ is Oxxio niet alleen goed voor klanten in Nederland, maar probeert het ook het leven van kinderen in Afrika en Azië te verbeteren. Door voortdurend de klantenservice te monitoren, probeert Oxxio nog klantvriendelijker te worden. Alle klachten tegen Oxxio worden door het energiebedrijf serieus genomen.

Oversluiten
Wie oversluit naar Oxxio, moet het energiecontract eerst definitief bevestigen. Daarmee kan voorkomen worden dat consumenten opeens voor een onverwachte situatie komen te staan.

NUON

NUON is een energieleverancier die zowel elektriciteit als gas levert aan consumenten in Nederland. Het energiebedrijf is onderdeel van het Zweedse moederbedrijf Vattenfall. Dat bedrijf is voor 100 procent eigendom van de Zweedse staat. De bedoeling van NUON is om zo goed mogelijk milieuvriendelijke, groene en duurzame producten aan te bieden aan energieconsumenten. Daarbij moet de CO2-uitstoot tijdens de productie van deze duurzame energie zoveel mogelijk beperkt worden.

Verantwoord
NUON probeert zo goed mogelijk duurzame producten aan te bieden waarbij de CO2-uitstoot tijdens de productie minimaal is geweest. Als energiebedrijf doet NUON mee aan het plan Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO). Naast het aanbieden van energie probeert het energiebedrijf ook goede financiële resultaten te boeken en een aantrekkelijke werkgever te zijn.

Ieder jaar schrijft dit energiebedrijf een maatschappelijk rapport over de levering van duurzame energie, maar ook over de interne omgang in het bedrijf. Om klanten te laten zien echt duurzaam te produceren, mogen klanten dit jaarlijkse verslag gratis inzien.

Geschiedenis
Sinds 1995 is NUON actief als energiebedrijf. Het werd meteen een grote speler op de energiemarkt, omdat het bedrijf ontstaan is uit een samenwerking tussen verschillende regionale energiebedrijven in Nederland. Na de vrijgave van de energiemarkt in 2005, kon NUON rekenen op veel nieuwe klanten. Bovendien werd het energiebedrijf ook op de Belgische energiemarkt actief.

Energie leveren en energie beheren
NUON wil zich beter kunnen focussen op het leveren van duurzame energie. Daarom wordt sinds 2009 het energienet niet langer meer beheerd door NUON zelf, maar onderhoudt Alliander, een splitsing van NUON, het energienet.

Doordat NUON zich bewust is van de grote plaats die het op de Nederlandse energiemarkt in neemt, erkent het zijn verantwoordelijkheid voor het produceren van groene energie. Ook gaat NUON streng om met wanbetalers, maar begripvol voor klanten die de energierekening tijdelijk niet kunnen betalen.

Nederland Energie

De Nederlandse Energie Maatschappij is een energieleverancier die is opgericht in 2007. De energieaanbieder werkt op onafhankelijke basis, en wordt in de media vaak ook Nederland Energie genoemd. Het unicum van deze energieaanbieder is, is dat zij enkel energie aanbieden dat voor honderd procent is opgewekt uit waterkracht. Daarom kan de prijs van elektriciteit en gas laag blijven.

Voor iedereen
De Nederlandse Energie Maatschappij is een energieaanbieder voor iedereen. Jarenlang heeft Nederland Energie zich al beziggehouden met het aanbieden van energie aan particulieren. Sinds een aantal jaren kunnen ook zakelijke klanten gebruikmaken van de scherpe aanbiedingen van Nederland Energie. Doordat de aanbieder energie levert dat enkel wordt opgewekt uit waterkracht, kan de energieprijs laag blijven.

Ontstaan
NLE is ontstaan in 2005 nadat het ondernemersduo Harald Swinkels en Pieter Schoen, beiden uit Rotterdam, het idee kregen om een nieuw energiebedrijf op te starten. Dit idee ontstond na de vrijgave van de energiemarkt in Nederland. Swinkels en Schoen zijn al sinds 1998 actief in de ICT-sector en de wereld van uitgevers.

In 2005 werd de energiemarkt vrijgegeven en het ondernemersduo vond dat het tijd werd voor een nieuwe aanbieder: de Nederlandse Energiemaatschappij. Twee jaar na oprichting werken er al 140.000 medewerkers bij de Nederlandse Energiemaatschappij.

Essent

Essent is energieleverancier van elektriciteit en gas. Met meer dan 2 miljoen klanten in Nederland behoort het bedrijf tot één van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt. Essent is onderdeel van RWE, dat zich gevestigd heeft in Duitsland. Niet alleen in Nederland, maar ook in België worden consumenten voorzien van gas, elektriciteit en het eindproduct warmte. Alle opgewekte energie komt  van Essent zelf, en wordt dus niet ingekocht uit het buitenland.

Duurzame energie
Naar eigen zeggen is Essent één van de grootste energieaanbieders als het gaat om het aanbieden van duurzame energie in zowel Nederland als België. In totaal werken er 5500 medewerkers bij dit energiebedrijf. Gemiddeld behaalt Essent een jaaromzet van een ongeveer 6120 miljoen euro.

Hoewel Essent onderdeel is van het Duitse energiebedrijf RWE, wordt het beleid gevoerd vanuit Nederland: het hoofdkantoor is te vinden in Den Bosch.

RWE
Op 30 september 2009 werd Essent overgenomen door het Duitse energiebedrijf RWE, dat nu voor 100% eigenaar is van Essent. Toch blijft Essent gewoon Essent, en behoudt het dus zijn eigen merknaam. Het energiebedrijf RWE is één van de allergrootste aanbieders van Energie op de Europese markt. Het bedrijf houdt zich bezig met het opwekken, transporteren en leveren van zowel gas als elektriciteit.

Duurzaamheid
Bij het opwekken van energie proberen RWE en Essent zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Voor zowel zakelijke als particuliere klanten proberen beide bedrijven zo milieuvriendelijk mogelijk energie te leveren. De strategie van RWE en Essent is dan ook volledig gericht op het steeds verder ontwikkelen van duurzamere technieken die beter zijn voor het milieu.

Essent en RWE groeien gestaag door in Europa. Het doel van Essent is dan ook klanten energie te leveren die is opgewekt uit nieuwere, duurzamere technologieën.

E.ON

E.ON is een grote energieleverancier van zowel gas als elektriciteit. Het energiebedrijf is actief in dertien verschillende landen in Europa en is daarmee één van de grootste spelers op de Europese energiemarkt. De geproduceerde energie komt in Nederland van eigen bodem: het bedrijf heeft zes gascentrales in plaatsen als Leiden, Den Haag en Delft. In totaal kan het daardoor ruim 1900 megawatt energie produceren.

Duurzaam
Het energiebedrijf E.ON is in dertien landen in Europa actief, waaronder in Nederland. De missie van dit energiebedrijf is om energie duurzamer, betaalbaarder en betrouwbaarder te maken. De komende jaren investeert E.ON voor meer dan 63 miljard euro in de ontwikkeling van duurzame en schone technieken om energie op te wekken.

Niet alleen onze generatie, maar ook de generatie na ons moet de vruchten kunnen plukken van een schone leefomgeving. Daarom probeert E.ON zo duurzaam mogelijk energie te produceren, maar wel tegen scherpe tarieven. Dankzij de grootte van dit energiebedrijf kan het bedrijf energie aan consumenten goedkoop leveren.

Anders dan anderen
Naar eigen zeggen is E.ON anders dan anderen. Zo blijven de tarieven van energie scherp voor nieuwe en bestaande klanten. Bij iedere contractverlenging blijft het energiebedrijf een scherp aanbod aangaande het energietarief te doen. Dankzij de grootte van E.ON kan het bedrijf goedkoop energie leveren aan zijn klanten.

Ook doet E.ON niet aan het stilzwijgend verlengen van het energiecontract. Klanten krijgen per brief of mail een mededeling dat hun energiecontract bijna is afgelopen, en of deze verlengd mag worden. Dat hoort bij de goede service die de energieleverancier wil bieden aan hun klanten. Wie graag over wil stappen op E.ON, kan dat meteen online regelen. Bij vragen staan de medewerkers van E.ON klaar om energieconsumenten verder te helpen.

EnergieDirect

EnergieDirect is één van de grootste online energiebedrijven in Nederland en werd opgericht direct na de vrijgave van de energiemarkt in Nederland. Het bedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de online energiemarkt. Hoewel het bedrijf groeit, blijft het team achter de energieaanbieder even groot. Daarom blijven de prijzen bij EnergieDirect laag. Momenteel voorziet het online energiebedrijf ruim 500.000 mensen van energie.

Online
Het grote voordeel van EnergieDirect is, is dat het energiecontract online afgesloten kan worden. Door een interactieve site met vele functies te bouwen, probeert EnergieDirect de papieren rompslomp waar veel energiebedrijven mee werken te voorkomen. Door weinig met papier te werken, kunnen door lagere kantoorkosten ook de energieprijzen voor de consument laag blijven.

Aan de andere kant lijkt het eng; energie afsluiten bij een online energieaanbieder. Daarom heeft EnergieDirect een eigen gedragscode opgericht. Wanneer er tijdens het overstappen iets niet soepel of zonder problemen verloopt, zal deze energieleverancier zijn fout erkennen. De klant heeft dus zelf het overstapproces in de hand.

Bereikbaar
Als online energiemaatschappij is EnergieDirect.nl 24 uur per dag bereikbaar. Daarmee bouwt de energieleverancier een veilige en vertrouwde band op met zijn klanten. Deze band wordt opgebouwd mede door transparantie over de gang van zaken. Het gaat deze energieleverancier niet alleen om het leveren van energie, maar bij dit bedrijf is de klant ook nog echt koning. Het bedrijf hecht een grote waarde aan de omgang met klanten.

De laatste jaren zijn energiebedrijven soms te groot geworden, waardoor zij vergeten waar het allemaal om draait: het tevredenstellen van klanten. Door op een andere manier met klanten om te gaan dan de rest, hoopt EnergieDirect dat Nederlandse energieconsumenten hun vertrouwen terug kunnen vinden in energieaanbieders.